You are here

081_House_Radoux

Place
Braine le Château
Program
Renovation - Extension of a family house
Status
Built
Client
Private
Size
+/- 500m²
K2A Team
Kervyn -
Alegria -
Palmers -
Hug
Structure
Matriche
Duration
2011 to 2015
General Contractor
J.D.C.
+

In a beautiful natural setting on the outskirts of Brussels, lies a small house that was previously used by a forest ranger.

The new owners wanted to take full advantage of the unique opportunity to renovate and extend the house. Their needs, a young couple with 3 children, required to duplicate the size of the existing house while preserving its character and typology. It was asked that the new extension be generous and luminous taking full advantage of perspectives onto the surrounding property.

The house was draped with a layer of black bricks. From the outside, the color contrasts playfully with the lush green background: from the inside, as all the walls are white, it clearly frames the views.

+