You are here

074_rebecq

Place
Rebecq
Program
Sport: pool and sporting facilities
Status
Shelved
Competition
Client
Public
Size
+/- 1800m²
K2A Team
In association with VanEetvelde Architects
S. Kervyn
F. Alegria
B. Hug
Landscape
Landinzicht
Structure
Greisch
Fluids
SECA
Duration
Models
Catalin
Trufas
+

The site is characterized by a large quarry of porphyry, a very hard stone used for the traditional stone roads of Brussels. Next to the quarry, taking advantage of an existing velodrome, the commune plans on building a new pool. The brief specified a competition pool, a recreational pool, spa area and cafeteria.
The project inspires itself from the lines of the quarry to form a landscape building which arcs around the velodrome. The cafeteria and children playground is accessible via an inclined ramp and is perched on the top floor overlooking both pools and offering perspectives on the outdoor sporting grounds. It also establishes a clear distinction between the wet zones and the dry zones of the building.

+