You are here

029_lennik

Place
Brussels
Program
Renovation and extension of a house
Status
Built
Budget
+/- 250 000 €
Size
215 m²
K2A Team
S. Kervyn
F. Alegria
S. Damsin
Structure
ERCC
Duration
2007 to 2009
Models
J. Jinqiu
+

The existing house is an early 1950’s “bungalow” located in a suburb of Brussels. In its present state, the home is poorly articulated, has little natural light and little connections with the garden. The new owners, a young family with children, want an important renovation. The project guts the existing house of most partitions, offering a generous volume for all the daily family activities. An extension on the ground floor almost doubles its size: It wraps around the existing home, defining a new kitchen and dining area and amplifying the living room. This new extension offers large framed views of the surrounding landscape and establishes an immediate connection with the garden.

+